Träningstokig tjej som nyligen gått från köttälskare till rawfoodvegan och skaffat en rottweilervalp. Lever ihop med min älskade Markus.
Favoritcitat: "The difference between who you are and who you want to be is what you do"
Smula jästen i en degblandare eller bunke och tillsätt vattnet. Kör degblandaren med en blandare för kaksmet eller visp. Degkrok behövs inte. Det går också bra att använda elvisp eller vanlig visp. Ha i honung eller agave om så önskas men det går bra utan.
Mät upp resterande torra ingredienser med hjälp av en köksvåg.
Tillsätt de torra ingredienserna till degvätskan och blanda väl i några minuter. Det blir en ganska klibbig smet som sakta sväller och stelnar något när psylliumfröskalet suger upp vätska.
Smörj en limpform (1,5 liter) med olja och häll i smeten. Pudra bovetemjöl över.
Låt smeten jäsa i formen i ca 1-2 timmar. Håll koll så att degen inte blir överjäst, den exakta tiden för jäsningen beror på temperatur i köket och på vattnet.
Sätt ugnen på 225°C och baka brödet i 80 minuter lågt ned i ugnen.
Låt brödet svalna helt i formen oövertäckt. Gärna över natten, då under bakduk. OBS! Det är viktigt att man låter brödet kallna helt, det går alltså inte bra att äta det helt nybakat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar