run

run
run

söndag 3 januari 2016

Vegansk burgare med glutenfritt hamburgerbröd

Här är allt hemgjort, det tar inte speciellt lång tid om man brukar hänga i köket:)
Det blir ca 8 st.

Burgare:
6 dl kokta kikärtor eller sojabönor
2 dl kokta puylinser
2 stora hackade rödlökar
40 g soltorkad tomat hackad
1,5 msk fiberhusk
3-6 msk vatten
Peppar

Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer.

Hamburgerbröd:
5 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 rågad msk chiafrön
5 dl vatten
2 msk sesamolja

Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader.

Ketchup:
500 g tomater
125 g soltorkade tomater
1/2 msk äppelcidervinäger
2 medjooldadlar
1 msk olivolja
peppar

Kör allt väl i en mixer, spara det som blir över det blir en otroligt god sås till nästan all mat.

Aioli:
1 dl äggfri majonäs
1 liten vitlöksklyfta

Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen.

Tillbehör:
Rödlök
Avokado
Spenat
Potatishalvor bakade i ugn





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar