run

run
run

tisdag 21 juni 2016

Raw jordgubbstårta till midsommar osötad

Denna tårta har endast sötning från dadlarna i botten.

Botten:
2,5 dl sötmandel 
12 medjool dadlar 
1 tsk vanilj
2-3 msk raw kakao 

Mixa allt i matberedare och tryck ut i en avtagbar form.

Fyllning:
2 liter färska jordgubbar (ta ut 14 st fina jordgubbar för dekorering
400 g frysta tinade jordgubbar (häll av vätska i sil)
2 mogna avokado
3 dl cashewnötter
1 rejäl tsk vanilj
2 msk kokosolja
Lite saft från citron

Mixa nötterna fint, häll ner resten i matberedaren och mixa väl.
Dela jordgubbarna som är kvar och dekorera kanterna. Häll ner fyllningen och täck med folie, in i frysen. Ta fram ca 1 h före servering. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar