run

run
run

måndag 27 juni 2016

Vegoburgare med grillad viltsmak

OMG..... vad gott!

Uppdaterat med ny fantastisk burgare, full av proteiner och nyttigheter.

6-8 burgare

3 dl puylinser
6 st små rödlökar
30 g torkade kantareller (blötlagd 60 min)
1, 25 dl solrosfrön

Koka linserna med 3 dl vatten på medelhög värme i 20 min, ställ av plattan och häll av ev vätska.

Skiva löken i halvmånar och stek på medlehög värme i drygt 30 min.

Stek svampen lätt.

Mixa allt i en matberedare, tillsätt ev vatten.

Forma till biffar, låt stå ca 4 h. Grilla eller stek.
Servera med picklad rödlök, avokado, raw tomatkethup och grönsallad.

Raw ketchup
  • 100 g
    soltorkade tomater (ej inlagda i olja)
  •  dl
    hett vatten till snabb blötläggning
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 2 msk
    kallpressad olivolja
  • 1 st
    stor färsk tomat alt. 4-5 cocktailtomater

    Sila av soltorkade tomater, mixa allt. Klart:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar