run

run
run

onsdag 12 juli 2017

Sockerfria hallon och jordgubbsgrottor på kikärtor (vegan)

Ingen kan ana vad basen i dessa galet goda kakor är, inspiration från tidningen Vego.
Vill man undvika sötningsmedel så går vanlig honung eller agave bra istället.

Sätt ugnen på 175 grader

4 dl kokta avsköljda kikärtor
1 dl cashewnötsmör
3 msk sockerfri maple sirap
1 tsk vanilj
1/2 tsk bakpulver (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
1 dl havreprotein eller havregryn 

Mixa allt i en matberedare tills du fått en slät massa, är den torr tillsätt lite vatten.
Rulla bollar och lägg ut på klädd plåt. Platta till och tryck ner tummen i mitten på varje kaka och fyll med en tsk chiasylt. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna och njut.

Chiasylt på bär
3 dl tinade eller färska bär blandas och mosas med 2 msk chiafrö låt stå ca 30-60 min och svälla.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar