run

run
run

måndag 26 augusti 2013

Valnötsbröd glutenfritt

12 stora ägg
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fibrex flingor
2 dl valnötter
Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke, blanda sedan väl i smeten. Låt degen svälla minst 15 min.
Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd.
Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper. Om du vill kan du dekorera brödet med några snitt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
Pudra brödet med lite kokosmjöl när det är klart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar