Detta recept tyckte jag lät så himla gott så det ska jag prova till helgen men byter ut kycklinglår till filé:)
- 600 g kycklingfilé
- 80 g rostade cashewnötter
- Marinad
- 1 röd chilifrukt
- 1 citrongrässtjälk
- 4 vitlöksklyftor
- 4 msk rapsolja
- 4 msk thailändsk fisksås
- Sallad
- 1 squash alt gurka
- 2 paprikor i olika färger
- 100 g babyspenat
- Dressing
- 2 msk rapsolja
- 1 msk pressad lime
- örtsalt
1. Dela chilin, skrapa ur fröna och strimla den fint.
2. Banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjäöken och finhacka den.
3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
4. Blanda ihop marinaden.
5. Skär kycklingen i små strimlor och låt dem marineras i en halvtimme.
6. Stek kycklingen med marinaden till den är genomstekt, ca 5 min.
7. Blanda i nötterna.
8. Servera med paprikor och squash i bitar och babyspenat.
2. Banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjäöken och finhacka den.
3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
4. Blanda ihop marinaden.
5. Skär kycklingen i små strimlor och låt dem marineras i en halvtimme.
6. Stek kycklingen med marinaden till den är genomstekt, ca 5 min.
7. Blanda i nötterna.
8. Servera med paprikor och squash i bitar och babyspenat.
9. Häll dressingen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar