Här är allt hemgjort, det tar inte speciellt lång tid om man brukar hänga i köket:)
Det blir ca 8 st.
Burgare:
6 dl kokta kikärtor eller sojabönor
2 dl kokta puylinser
2 stora hackade rödlökar
40 g soltorkad tomat hackad
1,5 msk fiberhusk
3-6 msk vatten
Peppar
Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer.
Hamburgerbröd:
5 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 rågad msk chiafrön
5 dl vatten
2 msk sesamolja
Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader.
Ketchup:
500 g tomater
125 g soltorkade tomater
1/2 msk äppelcidervinäger
2 medjooldadlar
1 msk olivolja
peppar
Kör allt väl i en mixer, spara det som blir över det blir en otroligt god sås till nästan all mat.
Aioli:
1 dl äggfri majonäs
1 liten vitlöksklyfta
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen.
Tillbehör:
Rödlök
Avokado
Spenat
Potatishalvor bakade i ugn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar