run

run
run

lördag 23 juli 2016

Koppning mot celluliter

Förr i världen bodde jag typ granne med min bästis som ägde en egen bindvävsmassagemaskin och då körde vi flitigt på varandra. Numera jobbar jag manuellt med koppor som är gjorda i silikon och det fungerar det med.
De är lätta att ta med och i maj började jag använda dem på ben och rumpa varje dag ett par minuter i duschen och resultatet är fantastiskt.

Koppning förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliterna samt ger dig en mjukare och slätare hud.
Den främsta orsaken till celluliter är dålig blodcirkulation. När cirkulationen i vävnaden försämras så leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden och till slut kan det bilda celluliter. Koppningsmassage utförs genom att dra kopporna över huden. Det är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage väl värd att prova på. Med koppningsmassage kan även hudbristningar läka ut samt förebygga/behandla celluliter. Vid blixtkoppning, då man endast låter kopparna sitta några sekunder innan de flyttas till nya ställen, stimuleras cirkulationen och meridianflödet.

Jag har minskat ett par centimeter på varje sida pga att vätskeansamlingarna är helt borta.
Kopporna är lättast att använda i duschen tycker jag, man smörjer in sig rejält med duschcreme och kör på de ställen man kommer åt.
Gör du detta varje dag så får du fantastiska resultat.
Någon enstaka ojämnhet finns säkert kvar men merparten är borta och huden är mjuk och skön.
Ytterligare ett tips är att rulla på en foamroller som också hjälper till att hålla igång blodcirkulationen.
Både koppor och foamrollers finns att köpa på nätet eller i träningsbutiker.

Bör även tilläggas att koppning går att göra på hela kroppen och får man hjälp på tex rygg är det väldigt skön massage. På mig fastnar det mycket skräp mellan skulderbladen.
Koppningen ökar på blodcirkulationen ordentligt och suger man fast kopporna djupt så kan det kännas rejält men ju mer man kör desto bättre blir det.

1 kommentar:

  1. Hej Jag undrar en sak om koppning. Jag har fått uppfattningen från bland annat denna sidan att det även finns cellulitkrämer, funkar de lika bra som koppning? Eller finns det något annat som funkar bättre? Har inte provat någon av dem, så jag vet inte vad jag ska tro...

    SvaraRadera