run

run
run

söndag 10 juli 2016

Raw kladdkaka

Älskar du också kladdkaka men vill slippa allt vitt socker och smör?

Testa denna galet goda råa kladdkaka som man kan äta med gott samvete, helt fri från gluten och vitt socker.

Kladdkaka
1 dl cashewnötter
3 ½ dl sötmandel
12 st  medjooldadlar
1 dl raw kakao eller mer om du önskar kraftigare chokladsmak
½ tsk vaniljpulver
½ dl kokosolja
En nypa havssalt
Mixa eller mal mandlarna till mjöl. Blanda sedan alla ingredienserna i en mixer till en slät smet. Bred ut smeten i rund kakform och pudra med kakao. Ställ in i frys eller kylskåp övertäckt med plast, ta fram 20 min före servering.
Cashewgrädde
2 dl naturella cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
¾ – 1 dl vatten

Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Häll av vätskan från nötterna och mixa med vanilj och vatten till en slät grädde.
Sååååååå otroligt gott!!!







För fler tips på kladdkaka kolla in länken nedan.

http://www.mytaste.se/recept/kladdkaka.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar