Testa denna galet goda råa kladdkaka som man kan äta med gott samvete, helt fri från gluten och vitt socker.
Kladdkaka
1 dl cashewnötter
3 ½ dl sötmandel
12 st medjooldadlar
1 dl raw kakao eller mer om du önskar kraftigare chokladsmak
½ tsk vaniljpulver
½ dl kokosolja
En nypa havssalt
Mixa eller mal mandlarna till mjöl. Blanda sedan alla ingredienserna i en mixer till en slät smet. Bred ut smeten i rund kakform och pudra med kakao. Ställ in i frys eller kylskåp övertäckt med plast, ta fram 20 min före servering.
Cashewgrädde
2 dl naturella cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
¾ – 1 dl vatten
2 dl naturella cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
¾ – 1 dl vatten
Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Häll av vätskan från nötterna och mixa med vanilj och vatten till en slät grädde.
Sååååååå otroligt gott!!!
För fler tips på kladdkaka kolla in länken nedan.
http://www.mytaste.se/recept/kladdkaka.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar