run

run
run

lördag 23 juli 2016

Glutenfria chokladmuffins vego och sockerfria

Oohhh lord vad goda de blev, hård skorpa och saftiga.
Sötning är valfri, jag tycker inte det behövs om man använder jordgubbar däremot blåbär kräver lite sötma anser jag, här valde jag choklad och sötade extra med stevia. Antalet beror på hur stora formar du har och hur mycket bär du vill ha. Jag tänkte blanda i hallon men upptäckte försent att jag bara hade jordgubbar hemma så välj gärna hallon istället.
De går utmärkt att frysa så dubbla gärna satsen:)

Sätt ugnen på 175 grader, jag körde på varmluft.

Smeten:
2 dl växtbaserad mjölk
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk vanilj
1/ 2 dl stevia
3 rågade msk chiafrön
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl raw kakao
Jordgubbar
 

Vispa allt med elvisp, låt stå 15 min det ska vara lite degig konsistens.
Täck botten på några muffinsformar fyll med bär, täck toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 16-20 min och muffinsen är gyllenbruna. Låts de svalna innan du äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar