Fantastiskt bröd som är en variant av morotsbrödet, det har lågt GI, hård skorpa och saftigt.
2 dl bovetemjöl
2 dl kikärtsmjöl
5 små finrivna sötpotatisar
2 msk fiberhusk
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
2 dl kikärtsmjöl
5 små finrivna sötpotatisar
2 msk fiberhusk
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
4 dl växtbaserad mjölk
1 dl pofiber
Blanda allt i en bunke och låt stå och svälla i ca 15 min. Häll ner i smord form eller forma en limpa med fuktade händer, ställ in i ugnen i ca 60 minuter.
Det blir en väldigt knaprig och tjock skorpa som är ovanlig på glutenfritt bröd, brödet ska vara mjukt inuti och ej torrt då har det vart inne för länge.
4 dl växtbaserad mjölk
1 dl pofiber
Blanda allt i en bunke och låt stå och svälla i ca 15 min. Häll ner i smord form eller forma en limpa med fuktade händer, ställ in i ugnen i ca 60 minuter.
Det blir en väldigt knaprig och tjock skorpa som är ovanlig på glutenfritt bröd, brödet ska vara mjukt inuti och ej torrt då har det vart inne för länge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar