run

run
run

måndag 18 juli 2016

Kanelkakor glutenfria och vegan

En av mina favoriter att ha i frysen och äta som mellis. Goda som de är eller som scones med sylt och kokosgrädde, mums! Inget tillsatt socker.
Sätt ugnen på 175 grader.

9-15 st beroende på strl eller 2 st scones kakor.

5 dl sötmandel (blötlagd 12 h)
2 dl cashewnötter (blötlagd 4 h)
1 liten mogen banan 
2 msk kokosnötsmjöl
3 msk mandelsmör
Kanel (massor)
Vanilj (massor)

Skölj de blötlagda nötterna väl och låt rinna av.
Häll ner i mixer och mixa väl, till kokosnötsmjöl och kryddor.
Skiva ner bananen och tillslut mandelsmöret.
Mixa tills degen går ihop.

Forma bollar och tryck ut på klädd eller smord plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min gärna på varmluft tills kakorna är gyllene. Passa så det inte blir brända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar