run

run
run

söndag 3 juli 2016

Glutenfritt hirsknäcke

Fantastisk gott knäckebröd som man får gömma för att inte äta upp direkt, tar lite tid att baka men är väl värt mödan:)
Från boken Baka glutenfritt.

ca 50 bitar

4 dl hirs
2 liter vatten
200 g havregryn
110 g sesamfrön
130 g linfrö
1 msk chiafrön
60 g solrosfrö
70 g kokosflingor
5 msk kokosolja

Skölj hirsen i kokande vatten väl, spola sedan i kallt vatten.
Koka hirsen i 2 liter vatten i 20 min, stäng av värmen och låt svälla i 30 min.
Rör ner övriga ingredienser i hirsen och låt allt stå i drygt 2 h.
Smeten ska bli grötig, klicka ut gröten på bakplåtspapper och kavla ut med bakplåtspapper över.
Grädda i varmluftsugn på 50 grader i ca 2 h.
Öppna ugnen lite då och då för att få ut fukten.
Eventuellt behöver du vända dem efter halva tiden.
Låt de stå kvar i eftervärmen på ugnen med luckan på glänt.
Bryt i lagom stora bitar och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar