run

run
run

torsdag 4 augusti 2016

Kladdkaka glutenfri vegan, gjord på svarta bönor och sagolikt god.

Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk.
Jag gjorde i en liten form från ikea typ 10 cm i diameter för att få höjd. Tycker dock att kanterna blev en aning torra så kan med fördel bakas på kortare tid. 

Ingen kan ana att det är bönor i, både smak och konsistens är 100%
Sätt ugnen på 225 grader.

10 stora kärnfria medjooldadlar
4 dl kokta svarta bönor
3 msk smält kokosolja
1 tsk vanilj
1 dl rågad kakao
1-2 msk kokossocker

Mixa dadlarna först tills de är mosade och glansiga tillsätt bönorna och mixa tills du får en deg. Tillsätt resten och mixa tills allt blir en degklump. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen.
Låt svalna och servera med hallon.


1 kommentar:

  1. Hej och tack för receptet! Jättegott. Fryste en del och åt sedan av dem innan de tinat upp och då smakade det lite som GB Sandwich.
    Hälsn
    Anita

    SvaraRadera