run

run
run

torsdag 11 augusti 2016

Glutenfria durrafrallor

  • 25 g jäst
  • 8 dl fingervarmt eller svalt vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 400 g durramjöl
  • 30 g fiberhusk*
  • *VIKTIGT! Använd rätt psylliumprodukt. Det ska vara finmalet psylliumfröskal, t.ex. fiberHusk eller Finax Psyllium. Det går inte bra med hela frön! Det går att ersätta med psylliumhusk (grovmalet psylliumfröskal) men man måste öka mängden och jag kan inte uppskatta det måttet exakt. Kanske 50 g för dig som vill prova… ? Men inga garantier att det funkar perfekt. Läs mer här….
    Använd svalt eller fingervarmt vatten beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa. Det går snabbare med 35-37°C vatten – ca 60 minuter. Det går långsammare med svalt vatten, 1,5-3 timmar, men bröden blir godare! Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa hastigt ihop till en smet som snabbt sväller till en deg. Använd ballongvisp eller elvisp. Smeten behöver inte knådas eller vispas någon längre tid. Bara blandas ihop snabbt (eftersom att fiberhusken sväller i kontakt med vattnet). Låt degen stå i 5-10 minuter. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Forma ca 12 st frallor med lätt fuktade händer och placera ut på plåten. Pudra ytan med lite extra mjöl. Låt jäsa under bakduk i 60-120 min beroende på hur varm degvätskan var. De jäser upp max 30-40%. Grädda frallorna i mitten av ugnen 225°C i ca 25 minuter.

    Recept från https://nillaskitchen.com/

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar