run

run
run

tisdag 22 mars 2016

Vegorätts pad thai (vegan)

  • Asiatisk wok

    • 1/3
      rödkålshuvud
    • 2 st
      paprikor
    • 2 st
      morötter
    • 15 st
      sockerärtor
    • ½ st
      purjolök
    • 1 msk
      riven ingefära
    • 2 st
      vitlöksklyftor
    • 1 msk
      kinesisk soja
    • 2 msk
      sesamfrö
    • 100 g
      glasnudlar

    Jordnötssås

    • 1 st
      liten gul lök
    • 4 dl
      salta jordnötter
    • 1 burk(ar)
      kokosmjölk
    • 2 tsk
      röd currypasta
    • 2 st
      vitlöksklyftor
    • 1 msk
      riven ingefära
    • 1-2 msk
      tamari
    Wok
    1. Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv.  Strimla paprika, morot och purjo i ca 10 cm längder.
    2. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kelpnudlar behöver inte kokas.
    3. Tillsätt riven ingefära och vitlök, soja samt sesamfrö till woken, blanda runt. Tillsätt slutligen nudlarna och sockerärtor.

    Sås
    1. Hacka löken och fräs med lite olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt chilipasta, riven vitlök och ingefära, fräs ytterligare någon minut.
    2. Mixa samman jordnötter och kokosmjölk, häll i stekpannan tillsammans med tamari och låt allt koka samman någon minut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar