Asiatisk wok
- 1/3rödkålshuvud
- 2 stpaprikor
- 2 stmorötter
- 15 stsockerärtor
- ½ stpurjolök
- 1 mskriven ingefära
- 2 stvitlöksklyftor
- 1 mskkinesisk soja
- 2 msksesamfrö
- 100 gglasnudlar
Jordnötssås
- 1 stliten gul lök
- 4 dlsalta jordnötter
- 1 burk(ar)kokosmjölk
- 2 tskröd currypasta
- 2 stvitlöksklyftor
- 1 mskriven ingefära
- 1-2 msktamari
1. Riv kålen med mandolin eller så tunt du kan med kniv. Strimla paprika, morot och purjo i ca 10 cm längder.
2. Woka på hög värme tillsammans med lite rapsolja tills kålen mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Koka under tiden glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen, kelpnudlar behöver inte kokas.
3. Tillsätt riven ingefära och vitlök, soja samt sesamfrö till woken, blanda runt. Tillsätt slutligen nudlarna och sockerärtor.
Sås
1. Hacka löken och fräs med lite olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt chilipasta, riven vitlök och ingefära, fräs ytterligare någon minut.
2. Mixa samman jordnötter och kokosmjölk, häll i stekpannan tillsammans med tamari och låt allt koka samman någon minut.
Träningstokig tjej som nyligen gått från köttälskare till rawfoodvegan och skaffat en rottweilervalp. Lever ihop med min älskade Markus. Favoritcitat: "The difference between who you are and who you want to be is what you do"
run
tisdag 22 mars 2016
Vegorätts pad thai (vegan)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar