Rosta solrosfröna i ugnen på 175 grader tills de är gyllenbruna ca 20 minuter.
300 g grön bönpasta
200 g valfri svamp
200 g valfri svamp
200 g grovt hackad grönkål
75 g finhackad blötlagd soltorkad tomat
2 gula lökar
1 rödlök
1 solovitlök
500 g delade körsbärstomater
12 hackade basilikablad
2 dl solroskärnor
God olivolja
Basilikablad
Svartpeppar
Ev lite salt
Svartpeppar
Ev lite salt
Rosta solroskärnorna i ugnen tills de är gyllenbruna. Ca 20 min.
Koka pastan al dente.
Stek svampen tills den är gyllenbrun och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök och fräs på medelhög värme i valfri olja tills löken är mjuk och glansig tillsätt grönkålen och låt den gå med tills den är mjuk.
Tillsätt tomat, svamp och soltorkad tomat och stek ett par minuter till.
Blanda i 1,5 dl av de rostade solroskärnorna i pastan. Blanda väl, servera på tallrikar, ringla olivolja på och toppa med lite mer solroskärnor, peppar o basilika sen är det bara att njuta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar