- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl ekologisk fet yoghurt
- knappt en påse santa marias pepparkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- eller 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
- Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt yoghurt, kryddblandningen och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet, gärna med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Blanda till snabbt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar