Inspiration hämtad från Rawfoodboken av Vibeke:)
Använd en liten springform ca 20 cm i dm.
Botten:
3 dl mandel avspolad
4 st medjooldadlar
Ev lite dadelvatten från fyllningen
Mixa allt tills smeten går ihop sig och tryck ut i formen.
Fyllning:
8 st mindre morötter
3 dl blötlagda valnötter
3 dl blötlagda dadlar
2 dl blötlagda russin
Kardemumma
Kanel
Vanilj
Ingefära
Kör valnötterna i mixer till mjöl, riv eller mixa morötterna, mixa russin/dadlar och häll allt i en stor bunke och krydda efter smak, jag tog rätt mycket kanel men det är en smaksak.
När allt är blandat häller du ner fyllningen i formen tills du fått en jämn yta.
Glasyr:
3 dl cashewnötter
Saft från en stor apelsin
Vaniljpulver
1 stor msk honung
Mixa allt till en slät smet och bred över kakan, pudra med kanel och dekorera med tex pekanötter. Ställ in i kylen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar