run

run
run

söndag 22 mars 2015

AMP (Athletic Movement Performance)

I fredags var jag på utbildning för ett nytt gruppträningskoncept som Erik Börjesson och Linus Johansson skapat. Eftersom jag är bortskämd med att träffa Erik regelbundet då han är min tränare och hört mängder av lovord om Linus så hade jag höga förväntningar.
Dessa infriades med råge och innehöll allt jag gillar och anser nödvändigt, dessutom proffsigt paketerat. Förutom Linus och Erik så var Javad och Maurice som är ambassadörer för AMP. Jag fick förmånen att prova klassen två gånger både på förmiddagen och eftermiddagen och har fortfarande träningsvärk i baksida lår, rumpa och traps.

Konceptet heter AMP och står för Athletic Movement Performance.

Den är indelad i tre block flow, gymnastik och styrka.

Har man testat Somamove som Linus ligger bakom så känner man snabbt igen första delen som består av just flow. Jag körd mycket Somamove när den fanns på Sats och är ett stort fan av denna typ av rörlighetsträning.

Del två är gymnastik och här la man stor vikt på fötter och handleder något jag av egen erfarenhet vet är avgörande för en hel och stark kropp. Vi fick prova armhävningar på fingertopparna, hollow position och vaggor.

Sista delen består av styrka och använder kettlebells som redskap då det är funktionellt, tufft,  lätt att hantera och finns på de flesta gym. Här kör man tungt och fokus ligger på svingar, gobletsquat och farmerswalk i härliga kombinationer och som avslutning en skön pulshöjare som jag testat ett par gånger tidigare och som aldrig blir lätt:)

Jag har en oerhörd respekt för Erik som hjälpt mig att slippa smärtor i ryggen och som tränat upp min styrka på riktigt. Nu inte bara ser jag stark ut utan är det också till skillnad mot tidigare. Erik är som både tränare och lärare väldigt saklig och hård, Linus skönt flummig och oerhört kunnig och kombinationen blir strålande.

Min egen reflektion av passet var att jag under flowdelen upptäckte hur jag fick en styrka jag aldrig tidigare upplevt vilket var grymt häftigt. Gymnastikdelen är verkligen något alla borde göra varje dag, jag jobbar vidare med armhävningar på fingertopparna. Kettlebells och framförallt svingar är något utav det bästa jag vet och att bli riktigt slut är alltid skönt så klassen får 5 kettlebells av 5 möjliga. Nu hoppas jag Sats tar in den så jag kan dela med mig.

Tyvärr får jag inte in mina filmklipp här men det ligger en del på min IG så där ser ni mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar