Idag var jag ute efter något syrligt och sött så gjorde råa hallongrottor men tog lite jordgubbar för ännu godare smak:)
För ca 12 st.
Deg:
2 dl mandel blötlagda
1/2 dl paranötter blötlagda
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja rinnande
1 stor msk vaniljpulver
12 st blötlagda dadlar
Mixa allt väl i en matberedare blir degen för torr häll i lite mer kokosolja och blir den för oljig så tillsätt mer mandelmjöl. Låt degen stå ca 30 min i kylen.
Sylt:
250 g frysta hallon och jordgubbar som tinat
1 tsk vaniljpulver
1 droppe honung
1 msk kokosolja
Låt bären rinna av i en finmaskig sil, mixa sen allt väl.
Forma runda kakor och tryck ut ett hål som du fyller med sylt.
Ställ in i fysen ca 20-30 min före servering för bäst konsistens. Njut:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar