run

run
run

söndag 1 mars 2015

Vitkålssallad med tahinidressing

Många förknippar grönsaker som något tråkigt man borde äta för att det är hälsosamt. Inget kunde vara mer fel, väljer man ekologiska grönsaker som smakar mycket mer och gör goda sallader är det fantastiskt gott. Här tänkte jag dela med mig av min nya bas till matlådorna. Det blir en stor skål som räcker ca 5 dagar för två personer, förvaras i kylskåp.

Sallad:
1 stort vitkålshuvud 
1 gala äpple
2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön

Strimla kål och äpple fint i en matberedare och häll i en stor bunke tillsammans med fröna.

Dressing:
1 stor apelsin saft
2 citroner saft
1 dl tahini
1 tsk svartpeppar
2 msk vatten
1 msk sesamolja

Skaka allt i en stängd syltburk till tahinin löst sig, häll över salladen och blanda ordentligt med rengjorda händer. Låt stå ca en timma innan servering.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar