run

run
run

fredag 26 maj 2017

Jordnötskolatårta med banan (vegan, glutenfri)

Galet god och mäktig tårta som har allt i min smak:)
För godast smak väljer du ekologiska råvaror.

Botten:
3 dl cashewnötter
12 st medjooldadlar utan kärnor
2 dl riven kokos
1 nypa havssalt
1/2 dl raw kakao
1 tsk vanilj
1-3 msk vatten

Mixa allt utom vatten till en deg, tillsätt vattnet lite i taget och tills du får en rund boll.
Pressa ut i en rund springform med avtagbar kant.

Fyllning:
3 st gula medelstora bananer
250 gram jordnötsmör crunchy
3 msk rumsvarm kokosolja
2 tsk vanilj
2 dl jordnötter

Mixa allt utom jordnötterna till en slät massa, tillsätt jordnötter och kör ca 30 sek.
Bred på botten, täck med plast och ställ in i frysen.

Kolatopping:
25-30st fina medjooldadlar eller färska dadlar utan kärnor
0,75-1 dl mjuk kokosolja
1-1,5 dl raw kakao
 
Mixa allt ett par minuter tills du får en seg kola, proportionerna beror på hur stora dadlarna är så prova dig fram.
Mixa gärna lite extra så du får en seg och glansig kola.
Bred på fyllningen och ställ in i frysen.
Servera tårtan halvtinad....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar