run

run
run

söndag 7 maj 2017

Grönsakspasta med mandel och valnötspesto (vegan)

Dagens lunch bestod av pasta på morot och zuccini med hemgjord pesto som blev oväntat god.
Räcker till ca 4 personer.

Pasta:
  • 2 stora skalade morötter
  • 1 stor skalad zuccini
svarva eller skala grönsakerna i en stor bunke

Pesto:
  • 1,5 dl mandlar (blötlagda)
  • 1 dl valnötter (blödlagda)
  • 1 kruka persilja
  • 1 näve basilikablad
  • 0,5 dl god olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • en rejäl bit lagrad veganost alt parmesan om du äter mjölkprodukter
Mixa allt väl i en matberedare väl.

Tillbehör:
  • 3 tomater i klyftor eller 12 skivade cocktailtomater
  • 2 nävar spenat
  • 10 hackade valnötter


Blanda pastan med peston och spenat. Toppa med tomat och valnötter, njuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar