run

run
run

fredag 28 april 2017

Bolognese på puylinser (vegan)

Fantastiskt god bolognese som jag gjorde nere i Spanien och serverade med kikärtspasta.

Olivolja till stekning.

5 dl puylinser (sköljda i kallt vatten)
4 st gula lökar (skivade i båtar)
4 st morötter (skivade)
350 g champinjoner (skivade)
2 st tomater ( i små bitar)
2 st stora röda paprikor (i små bitar)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tamari
1 dl rödvin
2 msk ketchup 
2 burkar krossad tomat
3 st vitlöksklyftor
Oregano, timjan, basilika, peppar

Fräs linser, svamp, lök, morötter, paprika och tomater i en stor panna i olivolja ett par minuter. Slå på buljong, soja, krossad tomat, ketchup  och vin. Låt koka i 30 minuter. Tillsätt kryddor och låt koka ihop några minuter. Servera med pasta, gröna blad och toppa med persilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar