Mina tryfflar doppade jag i hemgjord choklad, man kan självklart köpa choklad till det.
Jag gjorde en stor sats och la resten av chokladen i formar som praliner.
Tryfflar:
16 st medjooldadlar
1,5 dl rumsvarm kokosolja
2 paket tetra EKO svarta bönor (Zeta)
2 tsk vanilj
2-3 dl kakao beroende på hur sött/mörk choklad du vill ha
ev 1 msk kokossocker/agave för mer sötma
Mixa allt väl i en mixer och ställ i frysen i ca 30 min, ta ut och forma bollar eller skär i fyrkanter.
Doppa i choklad och ställ svalt.
Chokladsmet:
250 gram kakaosmör
180 gram cashewnötsmör
150-175 gram kakao
1 tsk vanilj
4-6 matskedar agavesirap
180 gram cashewnötsmör
150-175 gram kakao
1 tsk vanilj
4-6 matskedar agavesirap
Smält kakaosmöret över vattenbad på låg värme i rostfri bunke, tillsätt cashewnötsmöret, kakao, vanilj och agavesirap.
Mixa allt ordentligt med stavmixer tills du får en jämn smet.
Mixa allt ordentligt med stavmixer tills du får en jämn smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar