run

run
run

söndag 23 april 2017

Krämig bönpasta med paprika och valnötter (vegan)

När man är tvungen att rensa kylen så lyckas man skapa smaksensationer.
Jag hade dessvärre ingen svamp hemma men lägger man till det så får man en pasta i världsklass.

För 2 personer

1 paket bönpasta

Olivolja att steka i
7 st klyftor vitlök
1 stor röd paprika
2 msk tamari
3-4 dl planti havregrädde
Svartpeppar

Topping:
Bladspenat eller andra gröna blad, valnötter och coktailtomater

Koka pastan enligt anvisning och ställ åt sidan.
Pressa vitlöken och hacka paprikan i mindre bitar och stek tills den är mjuk och vitlöken fått färg.
Slå på havregrädde och tamari och sjud en stund. Smaka av med peppar och ev lite mer tamari.
Kör i en mixer eller med stavmixer tills du får en röd vacker sås.
Vänd ner pastan i såsen. Häll upp på tallrik och servera med delade tomater, grovt hackade valnötter och massa gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar