run

run
run

torsdag 6 april 2017

Påläggstips som vegan

Växtbaserad kost växer så det knakar och jag får nästan dagligen mängder med frågor om vegansk kost så jag tänkte skriva ner lite tips och erfarenheter som jag samlat på mig.
i detta inlägg tipsar jag om veganska pålägg.
Mitt bästa tips är mosad avokado, hackad rödlök, tomatskivor och svartpeppar på teffbröd.
På scones äter jag helst chiasylt, kokosgrädde eller mandelsmör.
Om jag väljer knäckebröd så är bönröra gjort på soltorkad tomat en höjdare,

Det börjar komma en del pålägg i dagligavaruhandel som oatly's färskost gjord på havre eller olika varianter av ost, korv etc från Astrid och aporna så kolla i kyldisken nästa gång du besöker din mataffär.
Annars är bönor, avokado eller rostade solrosfrön/nötter en bra bas med smaksättning av olika örter, citron, lime, soltorkad tomat etc. Här är det bara fantasin som sätter stopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar