run

run
run

måndag 23 oktober 2017

Glutenfri galet god äppelpaj

Alltså den här är såååå lättgjord och god. Innehåller massor av fibrer och väldigt lite kokossocker. Hemligheten är stekningen:)

6 stora äpplen (aroma, jonagold eller liknande)
Kanel
Kokosolja

Skiva äpplena tunt med skal på och stek på medlehög värme i kokosolja, pudra på massor av kanel när äpplena mjuknat och stek lite tid. Vänd ofta så de inte bränner vid.
När äpplena är mjuka och lite karamelliserade så häll upp i en pajform.

Sätt ugnen på 175 grader

Smet:
6 dl havregryn
2 msk havremjöl
1-3 msk kokossocker beroende på hur söt du vill ha pajen
1/2-1 dl smält kokosolja
1 dl hackad mandel (går att utesluta)
1 tsk vanilj

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, slå på kokosoljan och blanda väl. Strö blandningen på äpplena och ställ in i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Passa noga så den inte bränns, den ska vara gyllenbrun när du tar ut den.
Servera med vaniljglass eller oatlys fraiche och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar