run

run
run

måndag 23 oktober 2017

Glutenfria teffrallor

De här frallorna gjorda på mörkt teffmjöl är min absoluta favoriter. Jag gör alltid en stor sats och fryser in men receptet går självklart att halvera. Med inspiration från Nillas kitchen.

20-30 st

1,5 liter ljummet vatten
50g jäst
2 dl linfrön
7 dl havregryn (glutenfria)
8 msk .ex. ”fiberHusk” från Lindroos eller ”Psyllim” från Finax
10 dl mörkt teffmjöl
1,5 tsk salt

Blanda ut jästen i vattnet. Banda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Låt degen stå i 10-15 minuter. Forma frallor med lätt fuktade händer och placera ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pudra lite extra mjöl över och täck med en bakduk. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Tills att frallorna har jäst klart.  Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar