Jag mätte tyvärr inte pizzadegen men mixa på känsla och smaka av. Solrosfrön och nötter är blötlagda innan. Osten är tagen med inspiration från Vibekes Rawfoodbok.
Degen:
Solroskärnor
Cashewnötter
Valnötter
Soltorkad tomat hackade
Chiafrön
Linfrön
Vatten
Torkad oregano
Torkad basilika
Mixa allt tills du fått en fin klibbig smet, forma 4-5 st bollar och tryck ut på klädd plåt. Ställ in i ugn på 40 grader i ca 10 timmar.
Pizzaost:
2 dl macadamianötter
1 dl cashewnötter
1 kruka basilikablad
2 msk olja
Ev vatten
Svartpeppar
Blötlägg nötterna ett par timmar för bästa resultat, mixa allt till du får en pistolliknande konsistens.
Vid servering:
Bred osten på pizzan och toppa med tex avocado, spenat, tomat, rödlök och pumpafrön. Det går givetvis bra med tex oliver, ruccola, etc
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar