run

run
run

söndag 11 maj 2014

Rawfood pizza

Denna smakar mer pizza än någon pizza jag tidigare testat:) Vansinnigt god!
Jag mätte tyvärr inte pizzadegen men mixa på känsla och smaka av. Solrosfrön och nötter är blötlagda innan. Osten är tagen med inspiration från Vibekes Rawfoodbok.

Degen:
Solroskärnor 
Cashewnötter 
Valnötter
Soltorkad tomat hackade
Chiafrön
Linfrön
Vatten
Torkad oregano 
Torkad basilika

Mixa allt tills du fått en fin klibbig smet, forma 4-5 st bollar och tryck ut på klädd plåt. Ställ in i ugn på 40 grader i ca 10 timmar. 

Pizzaost:
2 dl macadamianötter 
1 dl cashewnötter 
1 kruka basilikablad
2 msk olja
Ev vatten
Svartpeppar

Blötlägg nötterna ett par timmar för bästa resultat, mixa allt till du får en pistolliknande konsistens.

Vid servering:
Bred osten på pizzan och toppa med tex avocado, spenat, tomat, rödlök och pumpafrön. Det går givetvis bra med tex oliver, ruccola, etc




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar