Inspiration från René Voltaire men lite mer asiatisk touch:)
Ingefärsmarinad:
30 g arame alger
1/2 dl tamari
1 stor bit fin riven ingefära, se till att saften kommer med.
Saften från en lime
Blötlägg först algerna i 10 min och skölj av dem, häll ner dem i en stor bunke. Blanda marinaden och häll över algerna. Låt stå minst 30 min svalt.
Sesamdressing:
1 dl tahini
2 msk vatten
3 msk kallpressad sesamolja
1 röd chili finhackad, vill du ha en stark rätt ta med kärnorna.
1/2 tärning lantbuljong
Blanda allt väl i en bunke.
2 skalade zuccini
1 knippe salladslök
1 kruka koriander
Sesamfrön
Limeskivor
Svarva zuccinin ner i sesamdressingen, finhacka salladslöken och hacka koriandern grovt och vänd ner. Blanda ner allt ihop med algerna servera med sesamfrön och en limeskiva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar