run

run
run

söndag 7 oktober 2012

Kladdkaka utan socker och gluten

Ljuvligt god kladdkaka bakad utan vanligt socker och mjöl.


Ingredienser
35 g smör
1 ägg
2/3 dl vispgrädde
¾ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4½ msk stevia strö/sukrin
2-3 tsk kakao
½ krm vaniljpulver
20 g grovhackad mörk sockerfri choklad
10 g hackade nötter (ex. Pecannötter, hasselnötter, valnötter)


Gör så här

Smält smöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden (ovispad).

Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (smeten är dock mer söt än vad kakan senare blir).

Häll i en smörad och bröad form (mandelmjöl) på 16 centimeter.

Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).

Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller sockerfri glass!  taget från www.hittarecept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar