run

run
run

söndag 28 oktober 2012

Mjuk pepparkaka


Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
    Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
  2. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt yoghurt, kryddblandningen och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet, gärna med elvisp.
  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Blanda till snabbt ihop till en jämn smet.

  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 45 minuter.
  6. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar