run

run
run

fredag 28 juni 2013

Kladdkaka lowcarb

Hittade inspiration på en blogg om glutenfri mat och gjorde om lite efter eget tycke och smak. Jag har valt väldigt mörk choklad det går såklart att ta en sockerfri variant som har lägre kakaohalt.

150 gram smör
200 gram 90% mörk choklad (välj gärna en fin sort för bästa smak)
0,5 DL stevia
2 tsk vaniljpulver
3 st stora ägg

Smält choklad och smör på låg värme tills allt är en flytande smet.
Vispa ägg, vanilj och sötning vitt och fluffigt.
Häll ner chokladsmeten i äggfluffet och blanda till smeten är jämn och glansig.
Sätt in i mitten av ugnen på 225 grader i 5-8 min, så fort det börjar bubbla på ytan är den klar.
Låt svalna och ställ övertäckt med plast i kylskåp minst 6 H före servering.
Servera med vispad grädde och färska hallon:P 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar