run

run
run

söndag 20 oktober 2013

Valnöts och chialimpa lowcarb och glutenfri

12 stora ägg eller 4 hela ägg och 10 äggvitor
15g  smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
3 msk chiafrön
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fibrex flingor
2 dl valnötter
Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke, blanda sedan väl i smeten. Låt degen svälla minst 15 min.
Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd.
Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper. Om du vill kan du dekorera brödet med några snitt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.
Pudra brödet med lite kokosmjöl när det är klart




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar