run

run
run

söndag 1 december 2013

Saffranskaka glutenfri

4 dl nötmjöl ( jag tog hälften mandel/ cashewnötter) samt 2 msk fiberhusk blandas väl
1 ägg 7 äggvitor
5 msk rumsvarmt kokosolja
1 dl naturell yoghurt
Sockerersättningsströ ca 0,4 dl + en liten skivad banan
3 paket saffran (0,5 g)
2 msk mandelsmör
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver 

2 msk Mandelsmör och 1 tsk vaniljpulver (blandat)


Sätt varmluftugnen på 160 g eller 175 g vanlig ugn. Smörj en sockerkaksform.Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält kokosoljan Blanda ner saffran och mandelsmör. Vispa ner yoghurt och kokosolja.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt.
Smöra en form och häll upp smeten  i formen klicka i mandelsmöret och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar