Jag valde osötad 90% choklad och då behövs det lite sötma för balansen tycker jag, tar man choklad med lägre kakaohalt så kan man säkerligen skippa sötning:)
2 DL cashewnötter
2 DL mandel
1,5 DL Hasselnötter
1,5 DL riven kokos
35 g rumsvarmt smör
3 msk kokosfett
3 tsk vaniljpulver
2 tsk chiafrön
0,5 DL hampafrön skalade
3 st ägg
2 msk Stevia
60 gram finhackad mörk choklad osötad
Kör alla nötter i matberedare tills de är grovhackade. Blanda ner nötter och övriga ingredienser i en stor bunke och blanda väl. Klicka ut kakorna på plåten och platta till dem lite, ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10-15 min, tills cookiesen är gyllenbruna. Svalna och låt med fördel dem stå några timmar innan de serveras. Går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar