2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
Smör till formen
Kola :
2 msk kakao
2 dl grädde
2 dl socker
2dl sirap
2 dl grädde
2 dl socker
2dl sirap
1 dl start naturell
Serveras med grädde, eller glass.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll över i en smord form.
Låt stå mellan 14- 20 minuter , beroende på hur kladdig chokladkakan ska vara.
Ta en stor kastrull , och koka upp grädde, socker och sirap till kolatäcket.
Låt koka i ca 20 – 30 minuter under omrörning. Den ska inte bli för hård, utan bara sega till sig.
Testa hur seg kolan blir genom kultestet ( dvs. sänk ner en tsk med den kolan i ett glas vatten – så ser du hur seg den är. )
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll över i en smord form.
Låt stå mellan 14- 20 minuter , beroende på hur kladdig chokladkakan ska vara.
Ta en stor kastrull , och koka upp grädde, socker och sirap till kolatäcket.
Låt koka i ca 20 – 30 minuter under omrörning. Den ska inte bli för hård, utan bara sega till sig.
Testa hur seg kolan blir genom kultestet ( dvs. sänk ner en tsk med den kolan i ett glas vatten – så ser du hur seg den är. )
Tillsätt kakao och start.
När kolan är färdig så brer du ut den över kladdkakan och låter sedan kakan svalna tills den är rumsvarm.
Bild google
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar