run

run
run

måndag 30 januari 2017

Cashewyoghurt (vegan)

 

  • 6 dl cashewnötter
  • 4-5 dl ljummet vatten
  • 9 kapslar probiotika
  • 1 msk vaniljpulver eller/och rivet citronskal

  1. Blötlägg cashewnötterna över natten.
  2. Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt ljummet i minst 5 minuter i en stark blender eller matberedare tills du får en slät yoghurt. Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös, tillsätt probiotikan och vanilj och fortsätt mixa. 
  3. Häll cashewyoghurten i en skål eller burk och täck med plastfolie. Låt skålen stå framme i ca 24-36 timmar i rumstemperatur tills den blir bubblig och får en ljuvlig smak.Vi har runt 22 grader hemma och min blir klar på ett dygn.
Förvara i sedan i kylskåp, den håller minst 10 dagar men innan dess är den garanterat slut.
Supergod ihop med bär och hemgjord granola som du hittar recept på här.
http://lindabystrom.blogspot.se/2017/01/glutenfri-granola-med-julsmak.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar