- 6 dl cashewnötter
- 4-5 dl ljummet vatten
- 9 kapslar probiotika
- 1 msk vaniljpulver eller/och rivet citronskal
- Blötlägg cashewnötterna över natten.
- Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt ljummet i minst 5 minuter i en stark blender eller matberedare tills du får en slät yoghurt. Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös, tillsätt probiotikan och vanilj och fortsätt mixa.
- Häll cashewyoghurten i en skål eller burk och täck med plastfolie. Låt skålen stå framme i ca 24-36 timmar i rumstemperatur tills den blir bubblig och får en ljuvlig smak.Vi har runt 22 grader hemma och min blir klar på ett dygn.
Supergod ihop med bär och hemgjord granola som du hittar recept på här.
http://lindabystrom.blogspot.se/2017/01/glutenfri-granola-med-julsmak.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar