run

run
run

torsdag 12 januari 2017

Glutenfritt surdegsbröd

2 bröd


Detta bröd är lättgjort, innehåller få ingredienser, har lågt GI och är magiskt gott. Brödet har lång hållbarhet och går med fördel att frysa. En favorit är att rosta och äta med mosad avokado, svartpeppar och rödlök, mums!

Vill man ha mindre sesamsmak byter man bara ut det mot bovete i samma mängd.

Jag börjar alltid på kvällen så kan jag äta nybakt bröd på morgonen:) Men självklart kan du starta processen på morgonen om det passar dig bättre.

Du behöver:

6 dl helt bovete

3 liter kokande vatten

6 dl sesamfrön

7 dl kallt vatten

1,5 dl chiafrön

1 tsk salt

2 st 1,5 liters brödformar

3 msk kokosolja

Första kvällen.

6 dl helt bovete

3 liter kokande vatten

6 dl sesamfrön

7 dl kallt vatten

Skölj bovetet med kokande vatten och lägg det varma boveten i en rostfri bunke med sesamfröna och kallt vatten. Blanda väl och täck med bakduk över natten i rumstemperatur.

På morgonen blandar du ner chiafrön samt salt och mixar med mixerstav så slätt du önskar.

Smörj två stycken brödformar rejält med kokosolja, häll upp smeten i de båda formarna.

Låt stå under bakduk i 24 h i rumstemperatur och gärna på ett lite varmare ställe i köket.

Nu har brödet jäst 25% och är redo att gräddas.

Sätt in brödet i ugnen och sätt på ugnen, grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 70 minuter.

Låt svalna utan bakduk för att behålla den krispiga kanten.

Njut av ett gott och hälsosamt bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar