run

run
run

torsdag 12 januari 2017

Raw julgodis mina favoriter

Här kommer mina bästa tips på sötsaker till julbordet. Allt är fritt från gluten och mjölkprodukter och givetvis fantastiskt gott.


Raw salty caramel



Perfekt kombination av sötma och sälta, mums.

Botten:
2 dl cashewnötter
1,5 dl kokosflingor
1/2 msk agave
1 msk kokosolja
lite lite salt
Ev lite vatten

Mixa i matberedare tills degen håller ihop, tillsätt eventuellt lite vatten.
Tryck ut degen till en stor fyrkant på ett stort fat.

Kola:
22 st medjooldadlar
1 dl kokosolja
lite lite salt
2 tsk vanilj

Mixa allt tills du får en klar, seg massa. Detta tar en stund. Ju längre du mixar desto segare och godare blir kolan.

Bre på botten, täck över med plast och ställ in i frysen ett par timmar innan du skär upp i små bitar. Förvara i kyl eller frys.

Syrlig raw citrontårta

 
Perfekt avslutning på fet, tung julmat. Jag har valt att ha i väldigt lite sötma detta kan man självklart justera om man önskar tårtan sötare.



Botten:
4 dl mandel
2 dl kokosflingor
150 g aprikoser torkade
1/2 kokosolja
vanilj
ev vatten

Mixa allt i matberedare tills du får en glansig deg, tryck ut degen i en mindre pajform.

Fyllning:
8 dl kokosflingor
0,75 dl agave
2 dl kokosolja rinnande
6 citroner (skal och saft)
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk vanilj

Börja med att mixa kokosflingorna fluffiga. Detta tar ett par minuter. Under tiden förbereder du citronerna. Häll ner resten av ingredienserna och mixa så slätt det är möjligt.

Häll ner fyllningen över botten, täck fyllningen med plast eller liknande och ställ in i frysen. Serveras halvtinad för bäst smak.





Chokladbollar
Ingen jul utan chokladbollar:)

10 medjooldadlar
3 dl mandel
1,5 dl cahewnötter
1 tsk vanilj
1 msk kokosolja
1 dl raw kakao

Kokosflingor

Mixa allt utom kokosen till en blank deg. Rulla bollar, rulla i kokos och förvara i kyl eller frys.


Sega glutenfria pepparkakor
Jag älskar sega goda kakor.

Börja med att blanda kryddorna, jag vill ha ekologiska kryddor så jag blandar egna.

2 msk kanel
1,5 msk ingefära
1 msk kardemumma
1 msk nejlika

Sen gör du degen.

Mixa 2,5 dl mandlar och 2 dl cashewnötter fint sen häller du ner 1,5 msk färdigmixad kryddblandning.
Tillsätt därefter 10 kärnfria medjooldadlar, samt lite vatten mixa tills du får en deg.

Kavla ut, tryck ut i formar. Baka i mitten av ugnen på 150 grader i 10-12 min. Låt svalna och njut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar