run

run
run

onsdag 2 oktober 2013

Kanelbullar Lowcarb och glutenfria

På fredag är det kanelbullens dag och jag var tvungen att prova ett glutenfritt bak, attans vad svårt det var med degen men goda blev de:P Det kan behövas en del fiberhusk för att få ihop degen, prova dig fram:)
5 små ägg
1/2 dl stevia ev 1 msk vaniljpulver
1 dl naturell yoghurt
0,5 dl kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
3-5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Ägg och mandelflisor till gardering
Kanelsmöret:
30 g mjukt smör
Stevia och kanel

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning vitt och fluffigt.. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Avsluta med yoghurten. Låt stå ca 5-10 min och sen kavlas degen ut mellan två silikonpapper eller oljade bakplåtspapper. Ta bort översta pappret när du fått en fin rektangel. Blanda det mjuka smöret med kanel och sötning och klicka ut på degen, smeta sedan ut.
Med hjälp av bakplåtspappret och kanske en degspatel rulla ihop degen till en lång rulle, det är lite pilligt för degen är kladdig. Skär i 3 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Pensla med ägg och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar