run

run
run

tisdag 30 april 2013

Ekologisk Äpplepaj gluten och sockerfri

Men jisses så gott detta blev och superlätt att svänga ihop:) Det var inte helt lätt att hitta ekologiska äpplen så dessa va syrliga och hårda men jag tyckte de passade bra. Vill man ha pajen sötare kan man söta med lite stevia:)

Smörj en mindre form med smör.

Skala 2 st stora äpplen och skiva tunt och lägg i formen.

Pudra med kanel, jag tog rikligt mellan varje lager.

Blanda i bunke:
2,5 dl mandelmjöl
1 ägg
30 g smält smör
1/2 dl hackad sötmandel
1 tsk frön från vaniljstång
Blanda allt väl och bred över äpplena och in i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 25-35 min. Pajen ska vara gyllenbrun och äpplena mjuka.
Servera med naturell ekologisk youghurt smaksatt med vaniljfrön. Ljuvligt gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar