run

run
run

tisdag 14 juni 2016

Glutenfria fullkornsfrallor med teffmjöl

7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
  • 2 msk olja, tex rapsolja eller smält kokosolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 msk honung eller agave (uteslut eller tillsätt mer efter smak)
  • 0,5 dl linfrön
  • 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
  • 3,5 msk t.ex. “fiberHusk” från Lindroos eller “Psyllim” från Finax (finmalt pulver, ej hela frön)
  • 0,5 dl nyponskalmjöl
  • 5 dl teffmjöl mörkt
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
  • Gör så här:
    Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Låt degen stå i 10-15 minuter. Forma frallor med lätt fuktade händer och placera ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Pudra lite extra mjöl över och täck med en bakduk. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Tills att frallorna har jäst klart. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan de skärs upp.

    Från Nillas Kitchen, supergoda:)

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar