run

run
run

måndag 27 juni 2016

Hemgjord naturell kokosyoghurt

Tyvärr är det ofta socker eller annan sötning tillsatt i många vego yoghurt produkter så då gör man sin egen, så blir den som man vill ha den:)
Vill man ha en krämig fet variant ställer man kokosmjölken i kylen ett dygn och gröper ut det översta lagret och använder kokosvattnet som lägger sig i botten till smoothies. 

Jag älskar syrad mat i alla former och är så glad att jag hittat något som ersätter sötade produkter.
Du behöver:
2 burkar Santa marias ekologiska kokosmjölk rumsvarm eller någon annan sort du tycker om. Välj efter den konsistens du vill ha.
1-3 msk flytande probiotika eller 5 kapslar probiotika (finns på apotek eller hälsokost)
1 rågad tsk vaniljpulver (osötad) valfritt

Blanda allt väl i stor bunke, låt stå på varmt ställe i köket med bakduk eller en mindre plastpåse så lite luft kommer in över i 24 h
Häll upp i glasburkar, låt stå i kylskåp om du anser att syrningen är lagom annars låter du den stå ett par timmar till.
Njut av en naturell god hälsosam yoghurt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar