run

run
run

tisdag 7 juni 2016

Gröna dillbiffar (vego)

Sommarkänsla och perfekta inför midsommar.

500 g frysta gröna ärtor
2 msk fiberhusk
1/2 dl havregryn eller mandelmjöl
2 st finhackade gula lökar
2-4 msk pressad citron
Massor av hackad dill
Ev vatten

Koka ärtorna 2-3 minter, häll av vatten och mosa dem med en gaffel.
Blanda övriga ingredienser i en skål, låt svälla ca en kvart, häll ner ärtorna och blanda väl.
Forma biffarna med blöta händer, stek på medelhög temperatur tills biffarna är gyllenbruna.

Servera med dill eller gräslöksmajjo, potatis och grönsallad.
Jag brukar göra egen majjo på cashewnötter eller använda Rene Voltaires vegan majonäs som är riktigt god. Tillsätt hackad dill eller gräslök och några droppar citron. Blanda och låt stå ca 30 min innan servering.
Njut av en hälsosam grön måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar