Uppdaterat med ny fantastisk burgare, full av proteiner och nyttigheter.
6-8 burgare
3 dl puylinser
6 st små rödlökar
30 g torkade kantareller (blötlagd 60 min)
1, 25 dl solrosfrön
Koka linserna med 3 dl vatten på medelhög värme i 20 min, ställ av plattan och häll av ev vätska.
Skiva löken i halvmånar och stek på medlehög värme i drygt 30 min.
Stek svampen lätt.
Mixa allt i en matberedare, tillsätt ev vatten.
Forma till biffar, låt stå ca 4 h. Grilla eller stek.
Servera med picklad rödlök, avokado, raw tomatkethup och grönsallad.
Raw ketchup
- 100 gsoltorkade tomater (ej inlagda i olja)
- 2½ dlhett vatten till snabb blötläggning
- 2 krmsvartpeppar
- 2 mskkallpressad olivolja
- 1 ststor färsk tomat alt. 4-5 cocktailtomaterSila av soltorkade tomater, mixa allt. Klart:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar