Har inte avnjutit dessa men enligt kräsna Markus så är de fantastiska:)
Receptet kommer från boken Baka glutenfritt med Nilla.
20 st
Degen:
1 tsk kardemumma
50 g kokosolja flytande
25 jäst
700 g havremjölk fingervarm
1 ägg
1 äggvita
65 g kokossocker
200 g vitt rismjöl
125 g durramjöl
75 g majsmjöl
125 g majsstärkelse
40 g psyllumfrön finmalt
Fyllning:
150 g eko smör rumsvarmt
75 g kokossocker
2 rejäla msk kanel
Utbakning:
vitt rismjöl
hackad mandel
uppvispat ägg
Vispa ihop kokosolja, ägg, äggvitamjölk och jäst.
Mät upp och blanda de torra ingredienserna och vänd ner, vispa ordentlig ett par minuter. Jäs i ca 60 min.
Blanda under tiden fyllningen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord om du vill göra vanliga snäckor, bre på fyllningen och skär ut ca 20 bullar, Ställ i formar och låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg och strö på hackad mandel, grädda mitt i ugnen i 17-20 min.
Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar